Politisk beretning

Her har vi trukket fram utvalgte artikler og intervjuer fra politisk beretning som ikke vært tilgjengelig som nettsaker tidligere.
Vi oppfordrer dere til å dele sakene på sosiale medier. Da kan flere få innblikk i sakene som forbundet har jobbet med de siste årene.
Den politiske beretningen supplerer forbundets årlige organisatoriske beretninger. De kan leses i sin helhet i sak 3, landsmøtesakene.

Skjermbilde 2018-11-07 kl. 11.42.39.png

- En fagforening som tenker fagforening

Forsker Johan Røed Steen og forsker Kristine Nergaard i Fafo har jobbet med å finne ut hva NTLs tillitsvalgte egentlig mener om sin egne organisasjon. Les mer

Skjermbilde 2018-11-07 kl. 11.07.00.png

- DRIVENDE DYKTIGE TILLITSVALGTE ER NØKKELEN

Kristine Nergaard og Sissel Trygstad er samstemte om at godt skolerte tillitsvalgte er den viktigste investeringen for NTL i fremtiden.

Les mer

hallvardvike.jpg

Den morske stat

Ydmykelse og fremmedgjøring gnager på velferdsstatens røtter, ifølge professor. Og når tilliten til staten visner, kan hele modellen deise i bakken.

Les mer

gurovadstein-.jpg

Ny statsansattelov

Guro Vadstein, forbundssekretær i NTL, utelukker ikke flere prinsippsaker i rettssystemet etter at den nye statsansatteloven ble iverksatt 1. juli 2017. – Vi er innstilt på å kjøre det løpet som trengs, slår hun fast.

Les mer

egil-andre-aas.jpg

Regjeringens ineffektive effektivisering

Med ostehøvelkutt overlater regjeringen mye av ansvaret for fremtidens samfunn til direktørenes årlige budsjettprioriteringer. Det er ingen god måte å styre et land på.

Les mer

sagedal2.jpg

Renhold på anbud

Allerede i 2014 skrev NTL-magasinet om saken som kom til å følge forbundet i hele landsmøte perioden: 360 renholdere i Forsvarsbygg skulle konkurranseutsettes.

Les mer